ERC Ράλλυ Κύπρου

Σε έναν αγώνα παρόμοιο με το δικό μας Ακρόπολις συνεχίστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ στην Κύπρο. Από τότε που το άφησαν από το καλεντάρι του WRC αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ERC τα τελευταία χρόνια, κάτι που γίνεται τώρα ακριβώς και με το Ακρόπολις. Όλες οι χωμάτινες ειδικές είχαν ένα λεπτό στρώμα σκόνης, κάτι που έκανε τους οδηγούς να δυσκολεύονται με τη σκόνη που σηκωνόταν και τους διοργανωτές να επιβάλλουν 3 λεπτά κενά ανάμεσα σε κάθε αγωνιστικό. Αρχικά στην πρώτη ειδική, το ρίσκο του Λουκιανούκ να επιλέξει σειρά εκκίνησης τη 15η του βγήκε κάνοντας τον καλύτερο χρόνο. Όμως στη 2η ειδική άρχισαν τα προβλήματά του. Ο Λευκορώσος που είχε κερδίσει στο Ράλλυ Εσθονίας, έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι του Fiesta R5 με αποτέλεσμα να κάνει μπράτσα (!) σε όλο το πρώτο σκέλος του αγώνα γιατί το πρόβλημα ήταν ηλεκτρικό και δε μπορούσε να λυθεί στο ενδιάμεσο σέρβις. Τόση ήταν η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, μέχρι που έβαζε το συνοδηγό του να οδηγεί εκτός ειδικών διαδρομών… Τα προβλήματα των άλλων οδηγών έδιναν αυτοπεποίθηση στον Καγιετάνοβιτς που κέρδισε όλες τις ειδικές εκτός απ’την πρώτη, φτιάχνοντας μια διαφορά ασφαλείας για την επόμενη μέρα πάνω από δύο λεπτά από τον δεύτερο Μαγκαλές. Τρίτος βρέθηκε, παρά τα προβλήματα με το πίσω διαφορικό, ο Ταραμπούς με Fabia S2000, ενώ τέταρτος ήταν ο Κονσανί με DS3, ο οποίος έψαχνε να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση με αλλαγές στο set-up, έχοντας ταυτόχρονα και νέο συνοδηγό. Την Κυπριακή σημαία κράτησε ψηλά ο Χρήστος Δημοσθένους σε μια EVO-μάχη με τον Νταβίντ Μπότκα (που είχε πρόβλημα στο κιβώτιο) για την πρώτη θέση της κατηγορίας ERC2 και την 5η της Γενικής.

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2015

Στο ίδιο έργο θεατές και τη δεύτερη μέρα με τον Καγιετάνοβιτς να σαρώνει όλες τις ειδικές και τον Λουκιανούκ με φτιαγμένο πια τιμόνι να κερδίζει μια ειδική διαδρομή πιέζοντας συνεχώς. Κατάφερε έτσι να ανέβει απ’την 8η θέση που είχε πέσει το Σάββατο στην 5η θέση Γενικής, περνώντας μπροστά από τα δύο Mitsubishi Evo των Μπότκα και Δημοσθένους. Στη μάχη αυτή ο Δημοσθένους δεν άντεξε την πίεση και έχασε τη θέση απ’τον Μπότκα. Ο Καγιετάνοβιτς, βέβαια, δεν είχε εύκολο έργο, καθώς στη 12η ειδική, έχασε κι αυτός με τη σειρά του την υποβοήθηση στο τιμόνι, αλλά είχε την ψυχραιμία να περιμένει μέχρι μια μεγάλη ευθεία, να σβήσει εν κινήσει το αυτοκίνητο και να κάνει reset στο τιμόνι καταφέρνοντας να μη χάσει πολύ χρόνο. Έξυπνος και τυχερός μαζί, αφού δεν αναγκάστηκε να σταματήσει στην ειδική και μετά από 3 προσπάθειες επανεκκίνησης, η υποβοήθηση επανήλθε και μπόρεσε να οδηγήσει κανονικά. Όχι μόνο κανονικά, αλλά γρήγορα, τόσο γρήγορα που ο δεύτερος Μαγκαλές έμεινε 4,5 λεπτά πίσω του. Ο Κονσανί πέρασε στην τρίτη θέση και έμεινε εκεί παρ’όλο που είχε κλατάρισμα στην τελευταία ειδική. Τέταρτος ο Ταραμπούς, ενώ 6ος τερμάτισε τελικά ο Δημοσθένους, παίρνοντας τη νίκη στο ERC2, εξ’αιτίας της ποινής 2 λεπτών που δόθηκε στον Μπότκα που είχε χρησιμοποιήσει συνολικά περισσότερα σετ ελαστικών από τα επιτρεπόμενα σε έναν αγώνα ERC.

Ο Καγιετάνοβιτς απόντος του Μπριν πήρε μια εξαιρετική νίκη, οδηγώντας αλάνθαστα και γρήγορα από την αρχή μέχρι το τέλος του Ράλλυ Κύπρου. Αύξησε τη διαφορά του απ’τον κύριο αντίπαλό του στους 62 βαθμούς και οδεύει προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Υπάρχουν μαθηματικά οι ελπίδες, αλλά έχοντας δει το ρυθμό του Πολωνού, δύσκολα θα βρεθεί κάτι να τον σταματήσει.

Αναλυτικά η κατάταξη και οι βαθμολογίες στο επίσημο site του ERC:

55_erc-logo

Ίσως δούμε ανατροπές στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο ελπίζουμε να προσφέρει πολύ καλο θέαμα αντάξιο του ονόματός του και μια καλή οργάνωση από την επιτροπή. Θα θέλαμε να βλέπαμε WRC, αλλά και το ERC είναι μια ευκαιρία να δείξουμε προς τα έξω πόσο καλό είναι το Ράλλυ Ακρόπολις και με τη βοήθεια όλων των φορέων, κάποια στιγμή να το δούμε να ξαναμπαίνει στο Παγκόσμιο, όπως ακριβώς έγινε με το φετινό Ράλλυ Κορσικής και με το Ράλλυ Κίνας του χρόνου τα οποία επανήλθαν.

AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2015          AUTO - ERC CYPRUS RALLY 2015

Το Sτρίβειν θα βρίσκεται εκεί! Στο Λουτράκι. Θα καλύψουμε ζωντανά τον αγώνα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και θα σας παρέχουμε όλα τα πλάνα και τα highlights του αγώνα μαζί με αποκλειστικές πληροφορίες και συνεντεύξεις, αφού έχουμε εξασφαλίσει τη διαπίστευση για τη βιντεοσκόπηση του αγώνα απ’το Eurosport που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα στο ERC. Μείνετε συντονισμένοι στο strivein.gr ή στο facebook.com/strivein.gr για ό,τι αφορά το Ράλλυ Ακρόπολις και στο κανάλι μας στο Youtube για όλα τα βίντεο highlights ή από κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα.

Όλοι στο Ράλλυ Ακρόπολις τώρα! Ήγγικεν η ώρα…

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments