ERC Rally Azores 2016

Μετά το δικό μας Ακρόπολις, σειρά στο καλεντάρι του ERC είχε το νησί των Αζορών. Μαγευτικά τοπία, ειδικές διαδρομές στις κορυφές βουνών και κάτω ο απέραντος ωκεανός, κλειστές, τεχνικές στροφές με αναχώματα και ολόκληροι δρόμοι χωμένοι μέσα σε μικρά λοφάκια συνθέτουν ένα από τα πιο όμορφα ράλλυ στο πρωτάθλημα, με απρόσμενες μάχες. Οι εκπλήξεις στους νικητές συνεχίστηκαν μετά το Ακρόπολις και την αναπάντεχη νίκη του μικρού Sirmacis. Τώρα σειρά είχε ο τοπικός Ricardo Moura που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον μαινόμενο Lukyanuk. Επιβεβαιώνεται έτσι ο Kajetanowicz που δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσει τον τίτλο του στο ERC και για το 2016. Οι μάχες ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ειδική, ανάμεσα στους 2 που παλεύουν φέτος για τον τίτλο. Ο Πολωνός έφερε το Fiesta R5 μπροστά από το αντίστοιχο του Lukyanuk, 12,2 δευτερόλεπτα μετά τις 3 πρώτες ειδικές. Όταν οι ειδικές επαναλήφθηκαν το απόγευμα, ο Lukyanuk ήταν ασταμάτητος, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του. Μπορεί και οι 2 να χτύπησαν ένα ανάχωμα, όμως μόνο ο Kajetanowicz στράβωσε την ανάρτησή του και ο Ρώσος ήταν αρκετά τυχερός, ώστε να συνεχίσει και να πάρει το προβάδισμα του αγώνα 9,8 δευτερόλεπτα μπροστά.

846830

Ο Moura έδειχνε να μη δίνει το 100% από έλλειψη εμπιστοσύνης κι έτσι έμεινε 40 δευτερόλεπτα πίσω στην τρίτη θέση, να παρακολουθεί τους 2 πρώτους και να καραδοκεί σε κάθε λάθος τους. Όπως και έγινε. Πρώτος ο Kajetanowicz έσπασε το ημιαξόνιο, χάνοντας πάνω από 1,5 λεπτό στην πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή της τελευταίας μέρας κι έπεσε 4ος. Ο Sirmacis δεν είχε κι αυτός αρκετή εμπιστοσύνη στο Skoda Fabia R5 και είχε μια πιο επιφυλακτική στάση, όμως με την ατυχία του Πολωνού, ο Sirmacis έβλεπε πλέον βάθρο. Στην επόμενη ειδική κι ο Sirmacis έκανε λάθος, έσπασε ένα άκρο και εγκατέλειψε, ενώ ταυτόχρονα ο Lukyanuk έφερε τετ α κε κάνοντας τον Moura να τον πλησιάσει στα μισά. Η διαφορά τους στα 20 δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν να γέρνουν υπέρ του τοπικού ήρωα. Ο Kajto παρά το ότι έσπασε κι άλλο ημιαξόνιο και έχασε περισσότερο χρόνο, μετά την εγκατάλειψη του Sirmacis η τρίτη θέση ήταν δική του.

AUTO - ERC AZORES RALLY 2016  AUTO - ERC AZORES RALLY 2016

Με 3 ειδικές απογευματινές να απομένουν η δουλειά του ρώσικου πυραύλου που ακούει στο όνομα Lukyanuk ήταν εύκολη. Όμως, άλλη μια φορά η κακή του τύχη του χτύπησε την πόρτα! Όπως και στο Ακρόπολις, είχε πρόβλημα με την πίεση του τούρμπο και όχι μόνο έχασε την πρώτη θέση απ’τον Moura, αλλά έπεσε και 40 δευτερόλεπτα πίσω του. Στη liason διαδρομή, έκανε επισκευές και το Fiesta δούλεψε κανονικά. Έβαλε το πόδι στο πάτωμα, κόβοντας στη μέση τη διαφορά τους με μία ειδική να απομένει για τον τερματισμό. Εκεί ο Moura έβαλε τα δυνατά του κερδίζοντας την ειδική, καθώς ο Ρώσος δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο έχοντας κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό. Αυτό σήμαινε ότι στο νησί του Ατλαντικού θα είχαν πανηγύρια με τον δικό τους οδηγό να κερδίζει το ράλλυ. Μετά από 2 πόντιουμ το 2013 και το 2015 ήρθε η ώρα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να μας αποδείξει πόσο απρόβλεπτοι είναι οι αγώνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ. Απολαύστε μια βόλτα με τον νικητή στην εκπληκτική Sete Cidades:

Αναλυτικά η κατάταξη και οι βαθμολογίες στο επίσημο site του ERC:

55_erc-logo

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments