Η CUPRA αποκαλύπτει το CUPRA Terramar στους υπαλλήλους της Audi

Οι υπάλληλοι της Audi Hungaria βλέπουν από κοντά το νέο SUV της CUPRA, το οποίο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Audi από το 2024.

Στο Győr της Ουγγαρίας, η αντισυμβατική μάρκα παρουσίασε το νέο CUPRA Terramar, το πρώτο της ηλεκτροκίνητο SUV, σε 200 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Audi Hungaria. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας και θα παράγει το νέο μοντέλο μαζί με άλλα μοντέλα της Audi.

Σε μια εκδήλωση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CUPRA, Wayne Griffiths, τον Markus Haupt, Executive Vice President for Production and Logistics της SEAT S.A., τον Alfons Dintner, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi Hungaria, τον Zoltán Les, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παραγωγής Αυτοκινήτων της Audi Hungaria, και άλλους εκπροσώπους της Audi Hungaria, οι εργαζόμενοι είδαν από κοντά το όχημα, το οποίο θα κατασκευάζουν οι ίδιοι από το 2024.

Η παραγωγή του CUPRA Terramar στο Győr είναι ένας τρόπος επέκτασης της ισχυρής σχέσης μεταξύ της SEAT S.A. και της Audi, ως νέο παράδειγμα συνεργειών εντός του Ομίλου Volkswagen. Η Audi Hungaria παράγει ήδη τους κινητήρες για το Formentor VZ5, την πεντακύλινδρη έκδοση του best-seller της CUPRA. Το Formentor, με περισσότερες από 80.000 παραδόσεις φέτος, κατασκευάζεται στο SEAT Martorell, από όπου προέρχεται και το μοντέλο Audi A1.

Με σπορ πνεύμα και συναίσθημα, το CUPRA Terramar είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας, σχεδιασμένο να ξεχωρίσει σε μία αναπτυσσόμενη κατηγορία στην Ευρώπη. Με 4,5 μέτρα μήκος, συνδυάζει τολμηρές αναλογίες και εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία με CUPRA DNA, με μακρύ καπό και “μύτη καρχαρία” που αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα για νίκη.

Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και νέας γενιάς plug-in hybrid κινητήρες που προσφέρουν περίπου 100 χλμ. πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας. Παίρνοντας το όνομά του ως φόρο τιμής στην πίστα Terramar, στις Sitges (Ισπανία), όπου η μάρκα ξεκίνησε το ταξίδι της περίπου πριν πέντε χρόνια, αυτό το μοντέλο αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της CUPRA για το 2025, μαζί με δύο άλλα ηλεκτροκίνητα οχήματα – το UrbanRebel και το CUPRA Tavascan.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments