Το Dacia Spring κερδίζει στο AUTOBEST 2022

Η κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AUTOBEST, που αποτελείται από 32 δημοσιογράφους από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, ανέδειξε το Dacia Spring ως το Ευρωπαϊκό Best Buy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022.

Επικρατώντας άνετα του ανταγωνισμού, η κριτική επιτροπή επέλεξε το Dacia Spring, όχι απλά ως το καλύτερο, αλλά και ως το πιο συμφέρον αυτοκίνητο ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Και αυτή αποτελεί μια πολύ σπουδαία πρωτιά, καθώς ο θεσμός του AUTOBEST, στα 21 χρόνια παρουσίας του, αναδεικνύει για πρώτη φορά νικητή ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έχοντας λανσαριστεί στα τέλη Μαρτίου 2021, το Dacia Spring, βρήκε αμέσως το κοινό του, με περισσότερες από 43.000 παραγγελίες.

Και αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στο πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone) και μάλιστα σε ασυναγώνιστη τιμή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες και με έναν αποδοτικό και αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα, που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 305 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP).

Ο CEO των Dacia και LADA, κ. Denis Le Vot, σχολίασε σχετικά:  «Είμαστε πολύ περήφανοι που κερδίσαμε το βραβείο AUTOBEST 2022. Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει την προσήλωση της Dacia στο να προσφέρει πάντα στους πελάτες της όλα όσα έχουν πραγματικό νόημα για αυτούς. Απλό και προσιτό σε όλους, το Spring είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή του θεσμού AUTOBEST που μας ωθεί να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό»

Επιπροσθέτως του βραβείου που κέρδισε ως το Ευρωπαϊκό Best Buy Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, το Dacia Spring πέτυχε και εξαιρετικά αποτελέσματα στο ECOBEST Challenge 2021, που διοργανώθηκε από το AUTOBEST, τον περασμένο Νοέμβριο:

–           Μετρημένη αυτονομία σε μεικτό κύκλο, 221 χλμ. (με πιστοποιημένα 230 χλμ. κατά WLPT)

–           Εναπομείνασα αυτονομία 31 χλμ., με το δείκτη στο ταμπλό να δείχνει 0% εναπομείνασα ενέργεια.

–           Ενεργειακή αποτελεσματικότητα της τάξης των 8,25 km/kWh, η καλύτερη τιμή που μετρήθηκε ανάμεσα στα 15 αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν.    

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments