Η Honda αποσύρεται από τη Formula 1 και οι Red Bull/Alpha Tauri ψάχνονται για κινητήρα!

Δεν ήταν μόνο στραβή η χρονιά με το ανανεωμένο καλεντάρι λόγω κορονοϊού, στράβωσε ακόμα περισσότερο με την απόφαση ενός κατασκευαστή να αφήσει το άθλημα και κατά κύριο λόγο τις ομάδες τις οποίες τροφοδοτεί με τους κινητήρες της. Η Honda μετά από τη σοκαριστική της έξοδο από την F1 το 2009, όταν και ανέλαβε την ομάδα ο Ross Brawn για να την φτάσει στην κορυφή, επέστρεψε το 2015 με τη McLaren. Εκεί δεν πήγαν καθόλου καλά τα πράγματα με την επάνοδό τους, αφού η συνεργασία τους σταμάτησε και η Ιαπωνική εταιρεία άρχισε να προμηθεύει την Toro Rosso αρχικά και στη συνέχεια τη μεγάλη ομάδα της Red Bull. Όμως από το τέλος του 2021 η Honda θα αφήσει μια και καλή το άθλημα και οι αντίστοιχες ομάδες μένουν χωρίς κινητήρια δύναμη.

Βέβαια, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης που πέτυχε η Honda μαζί με τη Red Bull Racing και την AlphaTauri μέσα από μια ισχυρή συνεργασία της με τις δύο ομάδες, η Honda κατάφερε να επιτύχει το στόχο της να κερδίσει νίκες – τρεις την περασμένη σεζόν και δύο έως τώρα μέσα στο 2020.

Εν τω μεταξύ, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται μια περίοδο μεγάλου μετασχηματισμού, η Honda αποφάσισε να αγωνιστεί για την «επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα έως το 2050». Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί ως μέρος των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της Honda που αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της εταιρείας ως κατασκευαστής στο τομέα της σύγχρονης κινητικότητας.

Προς το σκοπό αυτό, η Honda πρέπει να διοχετεύσει τους εταιρικούς της πόρους σε έρευνα και ανάπτυξη στους τομείς των μελλοντικών τεχνολογιών στις μονάδες ισχύος και ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών κυψελών καυσίμου (FCV) και μπαταριών EV (BEV), οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τεχνολογίες απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα. Στο πλαίσιο αυτής της κίνησης, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Honda δημιούργησε ένα νέο κέντρο με την ονομασία Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy. Η Honda θα διαθέσει τις τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας και καυσίμων, καθώς και τις γνώσεις που έχει συγκεντρώσει μέσω των δραστηριοτήτων της στη F1, σε αυτόν τον τομέα μονάδων ισχύος και ενεργειακών τεχνολογιών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες εστιάζοντας παράλληλα στη μετάβαση σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα, η Honda αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στη F1.

Οι δραστηριότητες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό βρίσκονται στο DNA της Honda και, ως εκ τούτου, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να τρέφει πάθος για τις προκλήσεις και να προσπαθήσει να γίνει ο Νο 1 κατασκευαστής σε όλες τις κατηγορίες αγώνων στις οποίες συμμετέχει.

Στην F1, προκειμένου να εκπληρώσει τις προσδοκίες των οπαδών της, η Honda θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Red Bull Racing και τη Scuderia AlphaTauri, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την κατάκτηση περισσότερων νικών μέχρι το τέλος της σεζόν του 2021.

Μέσα από τη συμμετοχή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό,  η Honda έχει καλλιεργήσει ένα αγωνιστικό πνεύμα και έχει μάθει να απαντά στις προκλήσεις. Τώρα πρόκειται να αγωνιστεί για μία νέα μελλοντική πρόκληση, να επιτύχει ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments