Ηγέτης στα ηλεκτρικά στην Ευρώπη η Renault

Η απόδοση αυτή αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 80% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ικανότητα της γκάμας Z.E. της Renault να ανταποκρίνεται στις ποικιλόμορφες απαιτήσεις και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Το Renault ZOE 3ης γενιάς, με τη μοντέρνα σχεδίασή του και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ξεκάθαρα την κορυφαία πρόταση της κατηγορίας του, αναφορικά με την αυτονομία, την χρηστικότητα, αλλά και την συνολική οδηγική εμπειρία που προσφέρει. Το Renault ZOE παραμένει το No1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης. Περισσότερα από 84.000 ΖΟΕ έχουν πουληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν την ίδια περίοδο το 2019. Το ΖΟΕ αποτελεί, άλλωστε, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε μεγάλες αγορές, όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι αξιοσημείωτο το ότι από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του μοντέλου έχουν πουληθεί στην Ευρώπη πάνω από 280.000 ΖΟΕ.

Το Renault KANGOO Z.E., από το 2010 που λανσαρίστηκε, παραμένει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις 57.595 μονάδων. Από τις αρχές του έτους, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έχουν ταξινομηθεί 8.498 KANGOO Z.E., γεγονός που σημαίνει ότι το ένα στα τρία ηλεκτρικά LCV που πωλούνται στην Ευρώπη, είναι Renault KANGOO.  

 

Το Renault TWINGO Electric, που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη, θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του, με 1.760 πωλήσεις για το διάστημα αναφοράς. Με σημαντικά πλεονεκτήματα για την κυκλοφορία στην πόλη όπως η ευελιξία, η προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες του οδηγού και η αυτονομία των 190 χιλιομέτρων (WLPT) (που φτάνουν μέχρι και τα 270 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο (WLTP), το TWINGO Electric αποτελεί την ιδανική συντροφιά στις καθημερινές μετακινήσεις.

Η πλήρης γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault περιλαμβάνει ακόμα το TWIZY, με πωλήσεις άνω των 31.000 μονάδων καθώς και το MASTER Z.E., το van με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως 3,5 τόνους. Χάρη στην εξειδίκευσή της στην ηλεκτροκίνηση, η Renault προσφάτως παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της ηλεκτρικής γκάμας της, το Megane eVision. Βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMFEV της Συμμαχίας, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από αυτό το πρωτότυπο, θα είναι η απάντηση της Renault για το μελλοντικό, μικρομεσαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η Renault, παράλληλα, με την πλήρως ηλεκτρική της γκάμα προσφέρει και υβριδικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της, CLIO, CAPTUR, MEGANE, καθώς και του επερχόμενου ΑRKANA

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Νεότερο
Παλιότερο Περισσότερες ψήφοι
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] του νέου Leon στο Sτρίβειν και μπείτε στο […]