Το Mazda 787B θα τρέξει στο Le Mans Classic 2022

Εξοπλισμένο με περιστροφικό κινητήρα με 4 ρότορες, το Mazda 787B είναι το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε στον αγώνα αντοχής 24 Hours Le Mans  στις 23 Ιουνίου 1991. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν τον θρυλικό και ξεχωριστό ήχο του περιστροφικού κινητήρα του Mazda 787B στο Le Mans Classic 2022. Οι τελευταίες δύο φορές που το κοινό είχε την ευκαιρία να δει το μυθικό αυτό όχημα ήταν στα 90α γενέθλια του αγώνα αντοχής 24 Hours Le Mans τo 2013 και στα 20α γενέθλια της νίκης της Mazda στο Le Mans, το 2011.

Το Mazda 787B θα έτρεχε πέρσι στο Le Mans Classic, γιορτάζοντας την επέτειο 30 χρόνων από τη νίκη του. Δυστυχώς όμως, η εκδήλωση μετατέθηκε για φέτος λόγω του Covid-19.

Χάρη στην υποστήριξη από την εταιρεία με αυτοκίνητα μοντελισμού, Spark, ο 29 φορές συμμετέχων στους αγώνες αντοχής 24 Hours Le Mans, Yoriho Terada, γνωστός στην Ιαπωνία και ως ο “Mr. Le Mans”, θα οδηγήσει το Mazda 787B στους γύρους επίδειξης στις 1 και 2 Ιουλίου, κατά την πραγματοποίηση του αγώνα Group C.

Στο Le Mans Classic, μια πολύ δημοφιλή εκδήλωση, πολυάριθμα γνωστά αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα 24 Hours Le Mans** συναντιούνται για να κάνουν μία εμφάνιση κάθε δύο χρόνια στο Circuit de la Sarthe. Στον αγώνα Group C, τα συμμετέχοντα οχήματα χωρίζονται ανά ιστορική περίοδο και αγωνίζονται σε αγώνες 60 λεπτών. Φέτος, θα συμμετάσχουν και αυτοκίνητα που έχουν χαράξει το όνομά τους στην ιστορία, όπως τα Toyota Tom’s 85c, Porche 962, Jaguar XJR και Peugeot 905.

Δείτε το onboard βίντεο από προηγούμενη χρονιά με τον πρώην οδηγό F1, Johnny Herbert στο τιμόνι!

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments