Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 308 130 hp εναντίον του Audi A3 110 hp

Το νέο Peugeot 308 είναι η νέα μικρομεσαία πρόταση της Peugeot. Μπορεί να αφήσει πίσω του τον ανταγωνισμό ακόμα και σε premium χωράφια; Ένα Audi Α3 είναι μια ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ του 308 απέναντι σε ένα μικρομεσαίο που χρόνια αποδεικνύει πόσο premium είναι.

Η Peugeot δεν δημιούργησε ένα μοντέλο που απλά είναι όμορφο στην εμφάνιση και δείχνει δυναμικό χωρίς να είναι. Κάθε σπιθαμή του επιθετικού του προφίλ εμφανισιακά, αντιστοιχίζεται και σε μια αντίστοιχη σπιθαμή του προφίλ οδήγησης που είναι κι αυτό το ίδιο επιθετικό με την όψη. Όχι σίγουρα δε μιλάμε για επιθετικό τύπου hot hatch, όμως είναι τόσο καλό στο δρόμο το 308 που θα χρειαστείς αρκετή ώρα μέχρι να βρεις τα όριά του, πόσο μάλλον να τα ξεπεράσεις. 

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που εφαρμόζει η γαλλική εταιρεία τα τελευταία χρόνια δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στην μεγάλη απήχηση που έχουν τα μοντέλα της, αλλά κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις της. Μετά το μικρό 208 σειρά είχε και το 308 να πάρει το σήμα του πάνω στο καπό, σαν τον παλιό καλό καιρό, όταν αριθμοί όπως 504 ή 404 κοσμούσαν το μπροστινό μέρος των Peugeot. Ρετρό λεπτομέρειες υπάρχουν και το καλό είναι ότι σου θυμίζουν μια άλλη εποχή με έναν μοντέρνο τρόπο στη σχεδίαση. 

Στο εσωτερικό τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα με την σχεδίαση δύο επιπέδων στο ταμπλό να κλέβει την παράσταση και να αφήνει τον πλούσιο εξοπλισμό και την τεχνολογία σε δεύτερη μοίρα. Όχι για πολύ, όμως, καθώς η μεγάλη οθόνη Infotainment που έχει και τεράστια πλήκτρα συντομεύσεων σε καλεί να την εξερευνήσεις με σχετική ευκολία ακόμα κι οδηγώντας. Το γνωστό i-Cockpit σε όλα τα Peugeot είναι γνώριμη εικόνα και στο 308, αν και θα χρειαστείς αρκετό χρόνο μέχρι να βρεις τη θέση οδήγησης ή να συνηθίσεις που θα πρέπει να κοιτάς για να βρεις τα όργανα. Μόλις ξεμπερδέψεις μ’αυτό σειρά έχει η οδήγηση και είναι σίγουρα το καλύτερο κομμάτι…

Δείτε το χορταστικό βίντεο της δοκιμής του νέου Peugeot 308 το οποίο βάλαμε αντιμέτωπο με ένα Audi Α3 που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το premium σκέλος της μικρομεσαίας κατηγορίας. 

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Νεότερο
Παλιότερο Περισσότερες ψήφοι
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolas Zachariou
Nikolas Zachariou
1 year ago

Πολύ καλό το Μάζντα το νέο τχουκ της Νισάν υβριδικό τι λέτε;