Το νέο Renault Austral

Οι σχεδιαστές βασίστηκαν στα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τόσους πολλούς αγοραστές στα μοντέλα SUV – αναλογίες, μεγέθη, πρόβολοι, μέγεθος τροχών – και επικεντρώθηκαν στο να δώσουν στις γραμμές των ώμων μια πιο μυώδη εμφάνιση. Το όχημα που προκύπτει είναι ένα SUV γεμάτο χαρακτήρα, που όμως παραμένει διακριτικό. Ακμαίο, αθλητικό και μοντέρνο, το ολοκαίνουργιο Renault Austral έχει ενδιαφέρουσες αναλογίες που το κάνουν να φαίνεται στιβαρό, αλλά και ευέλικτο.

Η σχεδίαση των οχημάτων της Renault μπαίνει σε νέα εποχή. Ως εκ τούτου, οι γραμμές που διασχίζουν την κορυφή των θόλων των τροχών δημιουργούν μια σύγχρονη δομή και ένα ισχυρό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια σχέδιο, στο προφίλ του αυτοκινήτου. Οι δυναμικές γραμμές του Austral αντικατοπτρίζουν άμεσα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

«Το Renault Austral συνδυάζει ισχυρά στιλιστικά στοιχεία που του χαρίζουν μια δυναμική και κομψή εμφάνιση. Η προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητά του, φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μειώσαμε τα κενά ανάμεσα στα πάνελ του αμαξώματος, ενώ τελειοποιήσαμε τα φλας ώστε να αναδύεται μια έντονη ποιοτική αίσθηση».
Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης Renault

Τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Renault Austral περιλαμβάνουν μια καθαρή, δομημένη πτυχή που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω τμήματος του αμαξώματος. Αυτό δημιουργεί γωνία στο μπροστινό μέρος του οχήματος, χαρίζοντας στη σιλουέτα ένα δυναμικό πλεονέκτημα. Αυτή η νέα σχεδιαστική και μορφολογική γλώσσα διαφέρει από τις παραδοσιακές οριζόντιες γραμμές που συνήθιζαν να διατρέχουν το αμάξωμα, παράλληλα με το έδαφος. Έτσι, όταν το παρατηρείς από το πλάι, το Austral φαίνεται να κινείται προς τα εμπρός, ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Austral αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο στα εντυπωσιακά, εμπρός και πίσω, φωτιστικά. Τα δύο μεγάλα πίσω φώτα, σχήματος C, συγχωνεύονται με το λογότυπο του αυτοκινήτου με εντυπωσιακό τρόπο. Ο μπροστινός σχεδιασμός είναι ανάλογα εντυπωσιακός, με τα προκλητικά φωτιστικά και τα στοιχεία της νέας μάσκας.
Έχοντας κάνει την εμφάνισή της, για πρώτη φορά, στο νέο Renault Mégane E-TECH Electric, η τεχνολογία Micro-optic αξιοποιεί το plexiglass, με γραμμές και σχέδια που είναι χαραγμένα απευθείας στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του. Όταν φωτίζονται από τα φώτα LED, οι γραμμές αυτές λάμπουν, δημιουργώντας μια ζωντανή, άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα.
Συνολικά, η τεχνολογική δεξιοτεχνία και η επιθυμία να ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς, αποτέλεσαν τη βάση πίσω από τη σχεδίαση του ολοκαίνουργιου Renault Austral.

Η εσωτερική σχεδίαση του ολοκαίνουργιου Austral έχει όλα τα παραδοσιακά διακριτικά ενός SUV. Η αρχιτεκτονική του ταμπλό του χαρίζει μια λιτή και «απλωμένη» εμφάνιση, ενώ η σύνδεσή του με τα πάνελ των θυρών δίνει στους μπροστινούς επιβάτες μια ξεχωριστή αίσθηση. Οι πόρτες που έχουν ψηλά τη γραμμή των παραθύρων, δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας.


Η καμπίνα των επιβατών διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, ξεκινώντας από το φαρδύ συρόμενο μπράτσο που μπορεί να παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης και κάνει τη χρήση του συστήματος πολυμέσων OpenR Link απλούστερη. Η κονσόλα διαθέτει δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και μια βάση για την τοποθέτηση, αλλά και την επαγωγική φόρτιση του smartphone. Συνδυαστικά, το εσωτερικό του ολοκαίνουριου Renault Austral διαθέτει περισσότερα από 30 λίτρα αποθηκευτικών χώρων για μικροαντικείμενα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αίσθηση θαλπωρής στο εσωτερικό, ένα ειδικά επεξεργασμένο ύφασμα καλύπτει την οροφή και τις μπροστινές κολόνες. Στο μπροστινό μέρος, κάθε επιβάτης έχει άφθονο και εργονομικά σχεδιασμένο χώρο. Το πίσω μέρος είναι επίσης ευρύχωρο, καθώς, μάλιστα, δεν υπάρχει τούνελ μετάδοσης. Επίσης, το πίσω κάθισμα του νέου Austral είναι συρόμενο και πτυσσόμενο, ενώ λειτουργεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με ιδανικό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την αλληλεπίδραση των επιβατών.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments