Το Jeep Avenger είναι το Car Of The Year 2023

Το Jeep® Avenger ανακηρύχθηκε Car Of The Year 2023. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Αμερικανικής μάρκας είναι και το πρώτο της μοντέλο που κατακτά αυτή την κορυφαία διάκριση στα 60 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελών.

Το  νέο B-SUV της Jeep βρέθηκε αντιμέτωπο στην τελική φάση του θεσμού με τα Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X και το Volkswagen ID Buzz. Οι 57 δημοσιογράφοι από 22 χώρες που ψήφισαν ανέδειξαν με 328 βαθμούς και σημαντική διαφορά 87 βαθμών από το δεύτερο μοντέλο, το Jeep Avenger ως Car Of The Year 2023. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 21 κριτές έδωσαν τη μεγαλύτερη τους βαθμολογία στο Jeep Avenger. 

«Το Avenger επιβεβαιώνει την εστίαση της Jeep στην Ευρωπαϊκή αγορά και την εξηλεκτρισμένη κίνηση.», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Antonella Bruno, Επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη. «Παράλληλα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην «ηλεκτρική εξέλιξη» της Jeep στην Ευρώπη, με μοντέλα που ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες της αγοράς.»

Το λανσάρισμα του Jeep Avenger στην Ευρώπη αποτελεί το επόμενο βήμα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Jeep, όπου μέχρι το 2025 θα είναι διαθέσιμα από τη μάρκα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος είναι μέχρι το 2030 οι πωλήσεις της Jeep στην Ευρώπη να αποτελούνται από 100% ηλεκτρικά μοντέλα.  Με μήκος μόλις τέσσερα μέτρα, το Avenger τοποθετείται στη διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία των B-SUV. Ευέλικτο και με ξεχωριστό στιλ προσφέρει αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες WLTP και περισσότερα από 550χλμ. σε αστικές συνθήκες. Κίνηση δίνει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 115kW (156hp) και 260 Nm ροπής, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 54kWh.

Από την αποκάλυψη του μοντέλου στις 17 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 10.000 προ-παραγγελίες του μοντέλου. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τιμές και για την Ελληνική αγορά και θα ανοίξουν οι παραγγελίες, με το μοντέλο να επωφελείται από τις σχετικές επιδοτήσεις που προβλέπει το κρατικό πρόγραμμα, «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’».

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments