Τα μοντέλα Volkswagen ID. ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο σε πωλήσεις

Τα μοντέλα της σειράς Volkswagen ID. ξεπερνούν το ορόσημο του μισού εκατομμυρίου μονάδων επιτυγχάνοντας το στόχο ένα χρόνο νωρίτερα το προγραμματισμένο. 

Η Volkswagen θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033. Μέχρι το 2030, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων της Volkswagen στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, η εταιρεία στοχεύει σε μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων άνω του 50% για την ίδια περίοδο. Η Νορβηγία είναι ο πρωτεργάτης στην ηλεκτροκίνηση. Το ID.4 ήταν στην κορυφή των ταξινομήσεων στην χώρα μέσα στον Οκτώβριο. Αυτό το παράδειγμα δείχνει ότι η οικογένεια μοντέλων ID. ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών της.

Η Volkswagen πρόκειται να λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026. Η Volkswagen θα έχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από το βασικό μικρό e-car με τιμή στόχο κάτω από τα 25.000€ έως τη νέα ναυαρχίδα Aero B.

Η οικογένεια μοντέλων ID. είναι επίσης πρωτοπόρος όσον αφορά την ενσωμάτωση λογισμικού με βάση την ψηφιακή εμπειρία των πελατών. Η Volkswagen παρέχει συνεχώς στους ιδιοκτήτες μοντέλων ID. “over the air” ενημερώσεις στο λογισμικό των αυτοκινήτων. Αυτό διασφαλίζει ότι το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του και ότι βελτιώνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες. 

Η πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ταχεία μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος ACCELERATE της μάρκας. Σχεδιασμένη ειδικά για το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης της Volkswagen, αυτή η αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει μεγάλες αυτονομίες, άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα για ενημερώσεις λογισμικού “over-the-air”. Η πλατφόρμα MEB χρησιμεύει ως βάση για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά και πλήρως δικτυωμένα οχήματα της οικογένειας ID.

Με τη σταθερή εστίαση σε αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και την ικανότητα να χρησιμοποιείται σε οχήματα σε ολόκληρο τον Όμιλο Volkswagen, η πλατφόρμα MEB δημιουργεί τεράστιες οικονομίες κλίμακας, μειώνει το κόστος της ηλεκτρικής κινητικότητας και επιταχύνει τη μετάβαση προς ένα ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα. Χάρη στην εξελιγμένη σχεδίασή της, η πλατφόρμα MEB είναι επίσης ειδικά προσαρμοσμένη για γρήγορη και αποτελεσματική παραγωγή. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία εκτεταμένων οικονομιών κλίμακας, που καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα λιγότερο ακριβά και επομένως πιο προσιτά σε μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών.

Η εταιρεία Volkswagen Passenger Cars είναι παρούσα σε περισσότερες από 150 αγορές παγκοσμίως και παράγει οχήματα σε περισσότερες από 30 σημεία σε 13 χώρες. Το 2021, η Volkswagen παρέδωσε περίπου 4,9 εκατομμύρια οχήματα. Αυτά περιλαμβάνουν best seller όπως τα Polo, T-Roc, Golf, Tiguan και Passat καθώς και τα επιτυχημένα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ID.3 και ID.4. Πέρυσι, η εταιρεία παρέδωσε περισσότερα από 260.000 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα από ποτέ. Περίπου 184.000 άνθρωποι εργάζονται αυτή τη στιγμή στη Volkswagen σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερες από 10.000 εταιρείες και συνεργάτες με 86.000 εργαζομένους. Με τη στρατηγική της ACCELEREATE, η Volkswagen προχωρά με συνέπεια την περαιτέρω ανάπτυξή της σε έναν σύγχρονο πάροχο κινητικότητας δίνοντας έμφαση στο λογισμικό.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments