Cupra Born VZ

Το CUPRA Born είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που συνδυάζει τέλεια την ηλεκτροκίνηση με τις υψηλές επιδόσεις. Η CUPRA δίνει τώρα περαιτέρω ώθηση με το νέο CUPRA Born VZ, μία πιο ισχυρή έκδοση που έρχεται για να εμπνεύσει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη.

VZ σημαίνει ταχύτητα, ένας απλός τρόπος για να περιγράψει κανείς το νέο μοντέλο της μάρκας. Το CUPRA Born VZ αποδίδει ισχύ 240kw και ροπή 545Nm, ενώ μέσω της βελτιωμένης ανάρτησης, του άμεσου τιμονιού και της βελτιωμένης αίσθησης των φρένων, πατάει ακόμα καλύτερα στον δρόμο. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται και προσφέρουν στο CUPRA Born VZ απόλυτη απόδοση κάνοντας το ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Στο CUPRA Born VZ το ηλεκτρικό σύστημα προσφέρει 240kw – 40% αύξηση από  την έκδοση e-boost. Η ροπή είναι επίσης αυξημένη -545Nm- ή 75% περισσότερο από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Born. Αυτό σημαίνει ότι το CUPRA Born VZ μπορεί να φτάσει τα 100km/h μέσα σε μόλις 5.7 δευτερόλεπτα -ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από την έκδοση e-Boost- ενώ έχει επίσης αυξηθεί η μέγιστη ταχύτητα στα 200km/h, – 40km/h παραπάνω δηλαδή από την έκδοση e-Boost.

To CUPRA Born VZ φέρει επίσης βελτιώσεις στο σασί. Η νέα DCC Sport ανάρτηση έχει καλύτερη απόκριση ενώ βελτιωμένη αίσθηση προσφέρει και το πεντάλ του φρένου. Το σύστημα διεύθυνσης του CUPRA Born VZ έχει αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό για να γίνει ακόμα πιο σπορ. Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία πέδησης δίνουν στο VZ μία πιο σκληρή, έντονη αίσθηση στο φρενάρισμα αυξάνοντας την αμεσότητα.

Φυσικά η επίδοση δεν επιτυγχάνεται θυσιάζοντας την απόδοση. Το CUPRA Born VZ μπορεί να ταξιδέψει με μια μέγιστη αυτονομία μέχρι 570km. H μπαταρία έχει βελτιωθεί και πλέον προσφέρει χωρητικότητα 79kWh (+2kWh). Μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα 11kW AC σύστημα  ή σε σημεία ταχείας φόρτισης DC 170kW. Μία ταχεία φόρτιση, από 10 έως 80%,  θα απαιτεί μόλις 30 λεπτά.

Η εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Born VZ εμπλουτίζεται με δύο χρωματικές επιλογές. Αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει το νέο χρώμα Dark Forest, καθώς προστίθεται και η επιλογή του Midnight Black.

Η αισθητική συναντά την επίδοση με την εισαγωγή δύο νέων 20’’ ζαντών αλουμινίου με διαφορετικές τεχνολογίες για να δώσουν έμφαση στο σπορ πνεύμα του αυτοκινήτου. Το Born VZ θα διατίθεται με φαρδύτερους τροχούς (8J20’’) αντί 7.5J19’’ & 7.5J20’’ στις τρέχουσες εκδόσεις του μοντέλου.

Στο εσωτερικό τα standard CUP Bucket καθίσματα είναι μία αποκλειστική επιλογή που τη βρίσκουμε μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση του Born αλλά και στα CUPRA Formentor VZ & CUPRA Leon VZ, δίνοντας μία πιο χαμηλή αίσθηση στη θέση οδήγησης, πιο εργονομική και σπορ. Στην περίπτωση του CUPRA Born VZ, τα CUP Bucket καθίσματα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο  SEAQUAL® YARN ύφασμα καθώς επίσης και DINAMICA με 73% ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Το CUPRA Born VZ ενσωματώνει χειριστήρια αλλαγής αναγεννητικής πέδησης στο τιμόνι επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την ανάκτηση ενέργειας ανάμεσα σε τρία επίπεδα. 

To CUPRA Born VZ πάει επιπλέον και την ψηφιοποίηση ένα βήμα μπροστά. Με ένα νέο, μεγαλύτερο 12.9’’ infotainment σύστημα αναμειγνύει τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής μαζί με μία νέα ρετρό μπάρα αφής στο κάτω μέρος, για να μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει τον κλιματισμό και την ένταση. Επίσης ενσωματώνει ένα νέο ηχοσύστημα 10 ηχείων, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ήχου Sennheiser. Το υψηλής έντασης 425-watt σύστημα προσφέρει στον οδηγό και στους συνεπιβάτες μία μοναδική εμπειρία ήχου και διασκέδασης.

Το εσωτερικό είναι φωτισμένο με Smart Light τεχνολογία -στάνταρντ εξοπλισμός- ενώ το οριζόντιο LED γύρω από το ταμπλό δίνει στον οδηγό ενδείξεις και προειδοποιήσεις.

Πληροφορίες όπως η κατάσταση φόρτισης, τα ενσωματωμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού Front Assist, ACC και C2X προειδοποίηση κινδύνου), λειτουργίες infotainment (φωνητικός έλεγχος, σύστημα πλοήγησης, κλήσεις), intelligent parking assist κ.α κάνουν το CUPRA Born VZ ένα έξυπνο αυτοκίνητο.

Επιπρόσθετα, το παρκάρισμα γίνεται εξαιρετικά εύκολο με το νέο σύστημα Remote Park Assist, όπου επιτρέπει στον οδηγό να μανουβράρει το αυτοκίνητο με το smartphone του ενώ το Trained Parking Assist του επιτρέπει να παρκάρει μόνο του σε σημεία που χρησιμοποιούνται συχνά. Τέλος, για το καθημερινό παρκάρισμα σε οποιαδήποτε τοποθεσία η Top View Camera δίνει στον οδηγό ορατότητα 360º.

Το Born VZ διαθέτει επίσης συστήματα ασφάλειας και άνεσης όπως: το Side Assist  που προειδοποιεί τον οδηγό να αποφύγει οχήματα που βρίσκονται είτε στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου είτε πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, το Front Light Assist που ελέγχει  αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων, το Dynamic Road Sign Display  που εντοπίζει  τις πινακίδες οδικής σήμανσης, το EXIT Warning που ενημερώνει τους επιβάτες πριν ακόμα ανοίξουν τις πόρτες, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στο σημείο που πραγματοποιείται η στάθμευση.

H CUPRA είναι αποφασισμένη να ισορροπήσει την ανάγκη για κινητικότητα με απόλυτη ευθύνη για το περιβάλλον. Για αυτό άλλωστε το CUPRA Born είναι το πρώτο μοντέλο με ουδέτερο αποτύπωμα CO2, χρησιμοποιώντας ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και παραγωγής.

Το εμπορικό λανσάρισμα του CUPRA Born VZ είναι προγραμματισμένο για το 3ο τρίμηνο του έτους.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments