Ο Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του Schumacher (video)

Ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 είχε πει, όταν εκείνος έκανε τις νίκες: “Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε”. Αυτό ακριβώς έκανε κι ο Lewis Hamilton στο Grand Prix του Nurburgring στη Γερμανία κι έλαβε ως δώρο το κράνος του Michael Schumacher από τον γιό του Mick.

91 νίκες είναι ένα δυσθεώρητο νούμερο για τα δεδομένα της F1 και όποιος ποτέ σκεφτόταν ότι θα υπήρχε άνθρωπος που θα έκανε παραπάνω, μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό! Η παντοδυναμία της Ferrari στα 00’s μέχρι το 2005 είχε ως αποτέλεσμα ο Schumi να φτάσει με το τρομερό του ταλέντο και την ταχύτητα, τις 91 νίκες και τα 7 πρωταθλήματα οδηγών, ενώ ταυτόχρονα βοήθησε τη Scuderia να πάρει πρωτάθκημα κατασκευαστών μετά από πολλά χρόνια. Το ίδιο ακριβώς πέτυχε κι ο Hamilton. Η κυριαρχία της Mercedes στην υβριδική εποχή τον έφερε σε μια θέση να παίρνει πρωτάθλημα κάθε χρονιά από το 2014 και μετά – πλην μίας με τον Rosberg.

Έτσι φτάσαμε αισίως στο GP γερμανίας μετονομασαμένο για το καλεντάρι του κορονοϊού σε Eifel GP, όπου ο Βρετανός πρόσθεσε άλλη μια νίκη, άλλο ένα λιθαράκι για να ισοφαρίσει τον Schumacher και στα πρωταθλήματα. Μάλιστα δεν ήταν καθόλου τυχαίο, καθώς εκτός του ότι το ισοφάρισμα των νικών έγινε στη Γερμανία, ήταν και το ντεμπούτο του μικρού Mick Schumacher, γιου του Michael, στη Formula 1 με μια Alfa Romeo στις ελεύθερες δοκιμές. Εκείνος παρέδωσε το χαρακτηριστικό κόκκινο κράνος του πατέρα του στον Hamilton ως ένα δείγμα σεβασμού και υπενθύμισης του θρύλου που λέγεται Michael Schumacher. 

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του παραλληλισμού στις καριέρες των δύο οδηγών της Formula 1:

https://www.youtube.com/watch?v=naerwOj5chM

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments